Dančí hřbet důkladně očistíme od šlach. Nasekáme na jemno čerstvý tymián,rozmarýn a citronovou kůru. V této směsi obalíme očištený hřbet,opepříme pokapeme olejem a necháme marinovat 2hodiny. Mezitím si připravíme pure tím,že orestujeme na olivovém oleji nasekanou šalotku dozlatova,pak přidáme předvařené oloupané kaštany. Vše krátce zarestujeme a zastříkneme bílím vínem,které necháme odvařit. Pak vše zalijeme vývarem (nejlepe kuřecím) a pozvolna uvaříme do měkka. Hotové kaštany rozmixujeme v mixéru na hladké pure a můžeme zjemnit smetanou. Dochutíme solí a pepřem. Když je pure příliš husté doředíme vývarem. Ted si rozpálíme pánev a zprudka opečeme namarinovaný hřbet, který jsem ještě osolili a dáme do trouby předehřáté na 200°c cca 5 minut. Po upečení necháme odpočnout na teplém mistě minimálně dalších 8 minut. Hotový steak rozkrájíme a podáváme s pure.
Dančí hřbet s kaštanovým puré a smržovým friscase
Rychlý kontakt
Jan Vlček
Telefon: (+420) 775 028 106
E-mail: info@kralemkuchyne.cz
Recepce Hotelu Bonato
Telefon: (+420) 491 424 540